Keizer Karel V, 1500-1558 : de utopie van het keizerschap - Blockmans, Wim (Willem Pieter), 1945- (Leuven : Van Halewyck, 2000)
Veertig jaar imperium - Een grote strategie? Eer, rechten en land - Beschermheer van de katholieke kerk - Karels politiek systeem - De prijs van het imperium - Beeld en balans