Inleiding tot het recht - Van Hoecke, Mark, 1949-; Bouckaert, Baudewijn, 1947- (Leuven : Acco, 1999)
Wat is recht? De indelingen van het recht: Nationaal en Grensoverschrijdend recht - Privaat en publiek recht - Burgerlijk recht - Handeslrecht - Sociaal recht - Privaatrechterlijk procesrecht - Grondwettelijk recht - Administratiefrecht - Fiscaal recht - Strafrecht - Strafprocesrecht - De bronnen van het recht - Rechtsleer - Rechtspraak - Wetgeving - Scheiding der machten - De federale wetgevende macht: het parlement - De federale uitvoerende macht: de Koning en de regering; De Gemeenschappen en de gewesten Het provinciaal niveau Het gemeentelijk niveau - De Raad van State, het Arbitragehof, het Rekenhof - De supranationale instellingen - De Belgische gerechterlijke instellingen - Het privaatrechtelijk procesrecht - Het burgerlijk recht - Verbintenissen - Familie en gezin - Erven