Handelingen der Maatschappij voor geschiedenis en oudheidkunde te Gent. Nieuwe reeks; 53(1999). (Gent : Maatschappij voor geschiedenis en oudheidkunde, 1999)
In memoriam em - Prof.Dr. S.J. De Laet - nieuw historisch onderzoek van De Dulle Griet bombarde te Gent - communication during medieval warfare: the campaign of Edward III of England in the Low Countries (1338-1340) - het retabel van het ambacht der pijnders, St-Juliaan en de oorsprong van 's Heilig-Kerst - Guilbert de Ruple - biografie van een topman uit de Bourgondische financiële administratie - de bewoners van de Gentse Kartuize Koningsdal - een index - bibliografie van de geschiedenis van Gent 1998-1999