Keizer Karel : testament van een habsburger - Verbrugge, Hendrik (Tielt : Lannoo, 1999)
Brief aan Don Luis de Quijade - Brief aan Geronimo - Een bescheiden begin - Frederik III, de behoedzame realist - Maximiliaan, de onfortuinlijke fantast - Onderwijzing bvan een christenvorst - Eenzaamheid en vriendschap - Twijfels en kwellingen - Een mens van goede wil - Leraars en lering - Ijdelheid der ijdelheden - Luther, de vermaledijde augustijn - Frans I, de lafaard - Een tegen allen - God geeft en neemt - De teerling is geworpen - Het dilemma van de mislukking - Leven in Yuste - Isabella, mijn geluk - Tijdsgenoten en hun regeerperiode - 21 september 15508 - Chronologie - Personalia