Handelingen der Maatschappij voor geschiedenis en oudheidkunde te Gent. Nieuwe reeks; 52(1998). (Gent : Maatschappij voor geschiedenis en oudheidkunde, 1998)
Recent steentijdonderzoek aan de Universiteit Gent - een voorlopige balans - Lichtelaar te Lochristi - Redewinkel te Zeveneken en het Torregoed en Bruinewalle te Zaffelare - een onderzoek naar de sociaal-economische betekenis van grote abdijpachthoeven en hun bewoners (late 13e-einde ancien regime) - armenzorg in het 19e-eeuwse Gent - analyse van de jaarrekeningen van de Gentse Burgerlijke Godshuizen (1820-1925) - enkele aspecten van de Gentse Burgerwacht 1830-1920 - de Messager en de Maatschappij - over geschiedbeschouwingen te Gent 1870-1914 - Dulle Griet, het archiefbeheersysteem van de Stad Gent - laudatio van Hilda Coppejans-Desmedt, laureate Cultuurprijs Stad Gent 1998 ) en dankwoord van de laureate - bibliografie van de geschiedenis van Gent 1997-1998