Historiografie : vijfentwintig eeuwen geschiedschrijving van West-Europa - De Schryver, Reginald, 1932-2012 (Leuven : University press, 1997)
De historiografie in de Oudheid, in de Middeleeuwen, in de Nieuwe Tijd, in de 19de en 20ste eeuw