De wereld in oorlog 1940-1959. (Amsterdam-Brussel : Reader's Digest, 1996)
Operatie Barbarossa - Oorlog in de Pacific - Strijd rond de Middellandse zee - Verzet in Europa - Uitroeiing van de Joden - De Duitse terugtocht - Stalingrad - De beverijding van Europa - Het nieuwe Europa - De nederlaag van Japan - Balans na de oorlog - Tabee Insulinde - Naar een koude oorlog - Het CHina van Mao Zdong - India en Pakistan - De vierde republiek - Zege van de communisten - De geboorte van Israël - Koude oorlog - Argentinië onder Peron - De staat Israël - Chroesjtsjov - Opkomst van de derde wereld - Oorlog in Algerië
Vertaald uit het Frans