Het Imperialisme. 1856-1901. (Amsterdam-Brussel : Reader's Digest, 1996)
Vicotiraans Engeland - De eenwording van Italië - Brits-Indië - Amerikaase burgeroorlog - De eerste Internationale - Troebelen in Latijns-Amerika - De Meijiperiode - Kerken in het naux - De geboorte van Duitsland - Einde van het tweede keizerrijk - Habsburgse dubbelmonarchie - Het impressionisme - De Far West - De volken van Rusland - De kolonisatie van het Westen Crisis en herstel - Republiek of monarchie? Nieuwe ontdekkingen - Zwart Afrika verdeeld; Amerikaans kapitalisme - Perzië onder de Ayatollahs - De tweede Internationale - Het Zionisme - Het tweede Duitse rijk - De raak Dreyfus - Fin de siècle in Wenen - Restauratie in Spanje - China in verval
Vertaald uit het Frans