De tijd van de revoluties. 1774 - 1812. (Amsterdam-Brussel : Reader's Digest, 1996)
De Amerikaanse revolutie - Spanje onder de Bourbons - Het einde van de Italiaanse glorie - Crisis van de monarchie - Neergang van het Turkse rijk - De Amerikaanse grondwet - De macht van Siam - Terugkeer van de Staten-Generaal - Indo-China - George Washington - Einde van het Ancien Regime in Frankrijk - De wahhabieten - Fiasco van het nieuwe systeem - Het schrikbewind - Europa en de revolutie - Culturele revolutie - Malthus - De held van Santo Domingo - Keizer Napoleon - Verval van het Chinese rijk - De Romantiek - Engeland en de industriële revolutie - Napoleons veldtochten
Vertaald uit het Frans