De Renaissance. 1500-1592. (Amsterdam-Brussel : Reader's Digest, 1995)
Voor-Indië en de Mogols - Intellectueel Europa - Het Mogol-rijk - Portugese ontdekkingsreizen - Maarten Luther - Het koninkrijk Kongo - Frans I van Frankrijk - De Conquistadores -Karel V - Suleyman de Grote - De Contrareformatie - Calvijn - Hendrik VIII - Iwan de Verschrikkelijke - Las Casas - Hendrik II - Bloeitijd van Spanje - Een nieuwe economie - Oorlog om het geloof - Opstand tegen Spanje - Portugal onder Filips II - De Bartholomeusnacht - Engeland onder Elisabeth I - De gouden eeuw van Polen - De opkomst van Iran
Vertaald uit het Frans