Het tijdperk van de Kruistochten. 1096 - 1328. (Amsterdam-Brussel : Reader's Digest, 1995)
De tijd van de kruistochten - De Normandiërs van Sicilië - Zuidoost-Azië - Bloeitijd van de Soeng - De islam in de tijd van Saladin - De eerste Plantagenets -Het feodale Frankrijk - De Islam in Voor-Indië - De gotiek - Djengis Chan - De reconquista - Kruisvaarders in Constantinopel - Het einde van de Katharen - Frederik II - Eerste feodale tijdper - De Albigenzen - De heilige Lodewijk - De bedelorden - Steden en kooplieden - De reis van Marco Polo - De universiteiten - Filips IV de Schone - De Azteken - Het Italië van het Trecento - Het machtige rijk van Mali
Vertaald uit het Frans