De grote volksverhuizingen; 192-731. - Readers Digest (Amsterdam-Brussel : Reader's Digest, 1995)
Barbaren aan de grens: Romeins Gallië, Zuidoost-Azië - Het Perzië van de Sassaniden, de Tetrachie, de triomf van het Christendom - De val van Rome - Jamato, Het Gupta-Rijk - Attila en de Hunnne - Boeddhisme in China - Clovis en Justinianus - Theodora - Het kloosterleven - Het koninkrijk der Franken; Mohammed - Koning >Dagobert - De expansie van de Islam - China onder T'Ang, De Maya - De Islam in de aanval - Het Japan van Nara - De opkomst van Zuidoost-Azië, Byzantium en de beeldenstorm
Vertaald uit het Frans