Handelingen der Maatschappij voor geschiedenis en oudheidkunde te Gent. Nieuwe reeks; 49(1995. (Gent : Maatschappij voor geschiedenis en oudheidkunde, 1995)
De Gallo-Romeinse aanwezigheid in Adegem en Maldegem - a onderzoek van het Romeins kamp van Maldegem-Vake - macroresten van de opgravingscampagne 1986 en 1987 - Galbert van Brugge en de verradelijke moord op Karel de Goede - beschouwingen over tekst en auteur naar aanleiding van een nieuwe uitgave - het huis 'de Inghel' aan de Graslei te Gent - de Bijloke in Noordoost-Vlaanderen, haar grondbezit en de exploitatie daarvan in de Vier Ambachten, tussen 1200 en 1600 - confiscatie als politiek wapen in intern stedelijke conflicten - casus Gent, 1477-1492 - ketters en papisten in het Kortrijkse stadsbestuur (1561-1580) - radiografie te Gent 1896-1996 - Vlaams-nationalisme in de Gentse regio 1914-1945 - bibliografie van de geschiedenis van Gent 1995-1996