Geschiedenis is nooit geschiedenis : een inleiding tot de feiten, het gedachtegoed en de instellingen van de hedendaagse tijd - Verdoodt, Frans-Jos, 1939- (Gent : Academia Press, 1995)
Inleiding tot de geschiedenis, het gedachtengoed en de instellingen van de Hedendaagse Tijd - Burgerlijke instellingen - De indeling van de geschiedenis - De industriële maatschappij - De vorming van de hedendaagse politieke instellingen - De partijen in België in de 19° eeuw - Van restauratie tot anarchisme -Na WO I - De Nieuwe Orde - Isolationisme en internationalisme in de 20° eeuw -Naoorlogse ontwikkelingen