Handelingen der Maatschappij voor geschiedenis en oudheidkunde te Gent. Nieuwe reeks; 48(1994). (Gent : Maatschappij voor geschiedenis en oudheidkunde, 1994)
Het maecenaat van Filips van de Elzas en zijn opvolgers - over de oorsprong van het Ingeborgpsalter en de verbreiding van de 'Muldenstil' - voices of Flanders: orality and constructed orality in the chronicle of Galbert of Bruges - les origines gantoises du chroniqueur George Chastelain (ca -1414-ca -1441) - de lokalisatie van het publikatieaanbod in de Zuidelijke Nederlanden op basis van de Van Hulthem-bibliotheek (15de-begin 19de eeuw) - nota betreffende collocatie op verziek in het achttiende-eeuwse graafschap Vlaanderen - collocatie en verlichting in de Oostenrijkse Nederlanden - turbulentie rond de vernederlandsin van de Gentse universiteit na de 1° WO - analyse van een besluitvormingsproces - bibliografie van de geschiedenis van Gent 1993-1994