De Jezuïeten in de Nederlanden en het Prinsbisdom Luik (1542-1773) - Put, Eddy, 1959-; Andriessen, Jos, 1917-2007; De Smet, Silveer; Wynants, Maurits, 1944-2005 (Brussel : Algemeen Rijksarchief, 1991)
Oprichting en algemene organisatie - de stichter - de sociëteit van Jezus - de stichtingen in de Nederlanden en het prinsbisdom - het onderwijs en de colleges - een nieuw pastoraal model - apostolaat met de pen - De missies - pastorale praktijk in de Hollandse zending en in de Republiek