Handelingen der Maatschappij voor geschiedenis en oudheidkunde te Gent. Nieuwe reeks; 43(1989). (Gent : Maatschappij voor geschiedenis en oudheidkunde, 1989)
Houtbouw in de prehistorie in de provincie O-Vl - Willibrord in Nederland: een mythe? - nieuwe inzichten over de oorsprong van het Sint-Veerleplein in Gent - Artaud Flote, abt van Vézelay en raadsheer van de graaf van Vlaanderen - triomf en val van een hoveling (1322-1332) - conjunctuur, stratificatie en koopkracht te Gent tijdens de eerste helft van de 17e eeuw - de economische en sociale betekenis van de rente- en woningmarkt - Bernardus de Jonghe (1676-1749) en de opstand - de geschiedenis van de Ghendtsche Geschiedenissen - sociale gevoeligheden en veranderende maatschappij te Gent circa 1770 - Jean-Baptiste d' Hane de Steenhuyse (Gent, 1757-Gent, 1826), een conservatief edelman tussen Ancien Régime en Hedendaagse tijd - taalgeografie en geschiedenis - bibliografie van de geschiedenis van Gent 1988-1989