De wereld van de bijbel : een nieuwe, fascinerende kijk op de bijbelse geschiedenis - Ferguson, John, 1921-1989; Goldstein, David, 1933-1987; Metzger, Bruce M. (Bruce Manning), 1914-2007 (Houten : Unieboek, 1987)
Het oude testament - De aartsvaders - Egypte - Het beloofde land - Kanaän - Israël en Juda - Ballingschap - Hellenistische tijdperk - Het Nieuwe testament - Het leven van Jesus - Begintijd van het Christendom