Handelingen der Maatschappij voor geschiedenis en oudheidkunde te Gent. Nieuwe reeks; 38(1984). - MGO Gent (Gent : Maatschappij voor geschiedenis en oudheidkunde, 1984)
Geraard de Duivel - poging tot belichting van een duister figuur - de vroegste geschiedenis van het Gentse St-Agneeteklooster (1434-1454) - Bbjdrage tot de studie van de Moderne Devotie in onze gewesten - verhalende bronnen en mentaliteitsgeschiedenis - het voorbeeld van een anonieme, ongedateerde kroniek over de jaren 1477-1482: 'die wonderlijke oorloghen van Keyser Maximiliaen' - Willem van Oranje, de 'vader' van een verscheurd 'vaderland' (1577-1584) - stand van het bronnenmateriaal inzake Gemeenteraads-, Provincieraads-, en Wetgevende verkiezingen voor de provincie O-Vl - (ca - 1830-1970) - de Zingemse boeren - kwantitatieve analyse vanhun sociale situatie in de tweede helft van de 19e eeuw - determinanten van het aflabetisatieproces te Gent in de 19e eeuw - lokale socio-structurele determinanten van de stedelijke seculiere en reguliere priesterroepingen - Casus: Stad Gent 1801-1914 - was Johan Huizinga interdisciplinair? - bibliografie van de geschiedenis van Gent, 1893-1894