Handelingen der Maatschappij voor geschiedenis en oudheidkunde te Gent. Nieuwe reeks; 37(1983). (Gent : Maatschappij voor geschiedenis en oudheidkunde, 1983)
Opgravingen en vondsten te Kruishouten-Wijkhuis - sporen van de bandkeramische kultuur na nederzettingssporen uit de Ijzertijd - de oudste vuurbakens van de Vlaamse kust en nabijgelegen noordzeeoevers (811-einde 16de eeuw) - deel 2 - moord en politiek tijdens de Gentse opstand 1379-1385 - de brouwindustrie te Gent 1505-1622 - deel 2 - fiscale octrooien en pachten te Gent na 1750 - deel 2 - 'uitbuiting-door-handel' als verklaringsfaktor voor de vertraagde industrialisering van de linnennijverheid in Vlaanderen - bibliografie van de geschiedenis van Gent 1982-1983