De koningin : Maria van Hongarije landvoogdes der Nederlanden 1505-1558 - de Iongh, Jane, 1901-1982 (Amsterdam : Querido, 1981)
De kroon van Stephanus - De kinderen uit Mechelen - Margaretha's nalatenschap - Machteloos gezag - Haat en ontgoocheling - Te vuur en te zwaard - De vergulde kooi - Gebroken kracht - De bevrijding
Keywords: Mary of Hungary, -- governor of the Netherlands, -- 1505-1558.