Handelingen der Maatschappij voor geschiedenis en oudheidkunde te Gent. Nieuwe reeks; 33(1979). (Gent : Maatschappij voor geschiedenis en oudheidkunde, 1979)
In memoriam Prof Dr Jozef Duverger (1899-1979) - stoffering van de barokke kerk van Sint-Pieters te Gent - kritische uitgave van de 'Percepta' van graaf Filips van de Elzas voor de stad Gent (1178) - sociale en konjunkturele facetten van de linnennijverheid in Vlaanderen (late 14e-midden 19e eeuw) - de plaatselijke commissies van geneeskundige toevoorzicht in Oost-Vlaanderen (1818-1830) - een nieuwe wetenschap op zoek naar een eigen identiteit: de industriële archeologie - een 16e-eeuws kookboek te Gent - de 'macht' in het nieuw(s) - archeologisch onderzoek - bibliografie van de geschiedenis van Gent 1978-1979