Archeologie hoe opgraven? - Branigan, Keith, 1940- (Bussum : Fibula-Van Dishoeck, 1976)
Inleiding tot de archeologie - Waarom? Hoe kwam het in de grond? Hoe wisten jullie dat het er zat? Hebben jullie als iets interessant gevonden? Waarom bewaren jullie potscherven? Hoe weet je hoe oud het is? Wat was het? Waarom gaat het zo langzaam?