Het Parlement / De grote raad van Mechelen (1473-1796) - Maes, Louis-Theo, 1918-1978 (Brussel : Ministerie van Nationale Opvoeding en Cultuur, 1973)
Het recht, het hoger beroep - Procedure - Uitstraling - De reizende Grote Raad - De Ordonnanties - Voortdurend verlies van bevoegheid - De bevoegdheidskaarten over de jaren heen