De geschiedenis van de dans - Sachs, Curt, 1881-1959; Toornvliet-Los, Anne C. C. (Utrecht : Spectrum, 1969)
Bewegingen - Thema's en typen - Vormen en choreografie - Muziek - De Steentijd - De Oosterse beschaving - Europa sedert de oudheid