Een nieuw Europa : de zestiende eeuw - Dickens, Arthur Geoffrey, 1910-2001 (Amsterdam : Ten Have, 1969)
Ketterij en anti-klerikalisme - Het evenwicht verbroken - Luthers visie - Zwinglianisme - De radicalen - Calvijn en Genève - Het Calvinisme