Handelingen der Maatschappij voor geschiedenis en oudheidkunde te Gent. Nieuwe reeks; 22(1968). (Gent : Maatschappij voor geschiedenis en oudheidkunde, 1968)
De gezagsconcentratie in het arrondissement Aalst tijdens de 19e eeuw - het Gallo-Romeins grafveld in Balgerhoeke) - Waterdunen, een vergeten stad in Zeeuws-Vlaanderen - een Gentse monnik, Lievinus van der Straeten - nog voor de eerse internationale: socialist en flamingant Franciscus 'Kapneus' Bilen (Gent 1819-1881) - scheuring in het Brusselse liberalisme - de krachtmeting van 9 maart 1847 tussen doctrinairen en radicalen - tafel op de handelingen van de Maatschappij voor Geschiedenis en Oudheidkunde te Gent I, 1944 tot XX, 1966