Sagen en legenden - Daalder, D. L. (Dirk Leonardus), 1887-1963 (Utrecht : Het Spectrum, 1962)
Uit het leven van de Cid - Kalevala - Floris en Blancefloer - Perguut; De sage van de vliegende Hollander - De legende van Sint-Christoffel