Geschiedenis van Vlaanderen. 5: Vlaanderen in de zeventiende en de achttiende eeuw onder Spaansch en Oostenrijksch bewind. - Valvekens, Paul Cornelius Ignatius Emiel, 1897-1944; Van Roosbroeck, Robert, 1898-1988; Van Werveke, Hans, 1898-1974 (Brussel : Standaard, 1940)
Vlaanderen in de XVII en de XVIII° eeuw
Kultuurgeschiedenis / door E. Valvekens
Universiteit Gent. Liber memorialis (1960)