Geschiedenis van België - Pirenne, Henri, 1862-1935 (Brussel : La renaissance du livre, 1931)
De oorsprong - De Nederlanden in de XII° en XIII° eeuw - De strijd tussen Vlaanderen en Frankrijk - Vorsten en steden in de XIV° eeuw - De vereniging van de Nederlanden - De Bourgondische staat
4. Van de revolutie van 1830 tot de crisis van 1848 - Van 1848 tot de dood van Leopold I - De regering van Leopold II tot in 1884 - Van 1884 tot 1914 - België ensreldoorlog - Van 1918 tot 1940: de binnenlandse politiek, se internationale politiek, se economische revolutie, Belgisch Kongo, De Frans-Belgische letterkunde, De Nederlandse literatuur, de beeldende kunsten, de wetenschappelijke vooruitgang - De krijgsverrichtingen van het Belgisch Leger tijdens de oorlog 1914-18
Vertaald uit het Frans