Geschiedenis van België - Pirenne, Henri, 1862-1935; Delbecq, Richard (Gent : Volksdrukkerij, 1902)
3. Van den dood van Karel de Stoute tot de komst van den hertog van Alva in de Nederlanden
7. Van de omwenteling van 1830 tot den oorlog van 1914
Oude spelling (vóór 1947)
Vertaald uit het Frans