De luiaards in de vruchtbare vallei - Cossery, Albert, 1913-2008; de Veth, Mirjam, 1953-2025 (Amsterdam : Jurgen Maas, 2020)
Dit werk kan je zien als absurde kunst: de personages in deze roman doen de hele dag niets, de slaap is een staat van genade en ze nemen afstand van de domheid van de mensen en vragen zich af waarom iedereen zich heel de tijd zo druk maakt. Cossery had een indrukwekkende vriendenkring: Albert Camus, Jean Genet, Juliette Gréco, Alberto Giacometti, Boris Vian, ...