Mogelijkheid van een eiland - Houellebecq, Michel, 1956-; De Haan, Martin, 1966- (Amsterdam : De Arbeiderspers, 2008)
"Ik weet dat ik in mijn volgende incarnatie mijn metgezel, het hondje Fox, zal terugzien. Het heerlijke van het gezelschap van een hond is dat je hem gelukkig kunt maken; hij vraagt zulke eenvoudige dingen, zijn ego is zo beperkt. Het is mogelijk dat vrouwen in vroeger tijden een vergelijkbare positie hebben gehad - verwant aan die van het huisdier." Welkom in de wereld van provocateur Michel Houellebecq.