Extinction - Bernhard, Thomas, 1931-1989; McLintock, David, 1930-2003 (New York : Vintage Books, 1995)
Franz-Jozef Murau heeft gebroken met zijn familie, rijke grondeigenaars in Oostenrijk, en heeft zich teruggetrokken in Rome. Wanneer hij even terugkeert naar Oostenrijk om het huwelijk van zijn zus te vieren staat zijn besluit vast: hij wil niets meer te maken hebben met deze familie, maar wanneer hij aankomt in Rome wacht hem een telegram: zijn ouders en broer zijn na het huwelijksfeest gestorven in een auto-ongeluk ... en hij moet terugkeren, niet alleen om het nodige papierwerk te doen, hij wordt ook de nieuwe eigenaar van al dat land.