Torn apart : the life of Ian Curtis - Middles, Mick; Reade, Lindsay (London : Omnibus Press, 2009)
Ian Curtis was de zanger en songschrijver van de legendarische band Joy Division. Zijn teksten waren heel zwartgallig en gingen veel over de dood. Curtis was epilepticus en leed aan zware depressies. Toen er een einde dreigde te komen aan zijn huwelijk verhing Curtis zich op 23-jarige leeftijd.