Mercier and Camier - Beckett, Samuel, 1906-1989 (London : Pan Books, 1988)
Je kan dit verhaal van Samuel Beckett zien als een voorloper van "Waiting for Godot", zijn gekende toneelstuk. Mercier en Camier hebben met elkaar afgesproken ... maar missen elkaar steeds. Dit verhaal maakt duidelijk dat zoiets simpel als elkaar ontmoeten zo onderhevig is aan de factor "geluk": zoveel onnozele details maken dat we elkaar op het laatste moment mislopen of dat een afspraak op het allerlaatste moment afgeblazen moet worden ...