Watt - Beckett, Samuel, 1906-1989; Kosters, Onno, 1962- (Utrecht : Uitgeverij IJzer, 2006)
Watt vertelt in dit boek het verhaal ... van Watt, een verwarde en in zichzelf gekeerde man, die de trein neemt om in dienst te treden als huisknecht, dank zij zijn goede staat van dienst promoveert, om vervolgens terug de trein te nemen, deze keer naar het gekkenhuis, waar zijn verhaal opgetekend wordt door een zekere Sam.