Confessions of an English opium eater - De Quincey, Thomas, 1785-1859; Hayter, Alethea, 1911-2006 (Harmondsworth : Penguin, 1971)
De Quincey praat in dit boek over zijn ervaringen met opium. In die tijd was opium even makkelijk verkrijgbaar als aspirine nu, en men kende ook de gevaren van opium nog niet. Dit is geen boek over verslaving: De Quincey vertelt over zijn dromen en hallucinaties, de prachtige visioenen die hij beleeft dank zij het gebruik van opium, dromen die hem even afleiden van zijn grote angsten.
Reprint of the original 1821 version, first published in the London magazine; with Comments on the confessions, 1821-55 and selected passages from the 1856 revision.
Bibliography: p. 26.
Keywords: De Quincey, Thomas, -- 1785-1859.; Authors, English -- 19th century -- Biography; Drug addicts -- Great Britain -- Biography; Opium abuse -- England