De horlogemaker van Everton - Simenon, Georges, 1903-1989; Romijn, K. H. (Utrecht : A. W. Bruna & Zoon, 1980)
Een 16-jarige jongen vlucht samen met een 15-jarig meisje naar de staat waar ze zonder problemen met elkaar kunnen trouwen, maar dit boek gaat over de vader van de jongen en wat die allemaal doorstaat wanneer zijn zoon onderweg iemand vermoordt.