De fantastische reis van Arthur Gordon Pym - Poe, Edgar Allan, 1809-1849 (Utrecht : Het Spectrum, 1974)
Arthur Gordon Pym gaat als verstekeling aan boord van een walvisvaarder en beleeft de gekste avonturen.
Ook verschenen onder de titel De blinde passagier
The narrative of Arthur Gordon Pym of Nantucket