Verhalen - Toergenjew, Iwan Sergeevič, 1818-1883 (Utrecht : Het Spectrum, 1959)
Iwan Sergejewitsj Toergenew is bij ons vooral bekend door zijn roman "Vader en zonen". In deze bundel werden enkele verhalen van hem bij elkaar gebracht.