Three gothic novels - Beckford, William, 1760-1844; Fairclough, Peter; Praz, Mario, 1896-1982; Shelley, Mary, 1797-1851; Walpole, Horace, 1717-1797 (Harmondsworth : Penguin Books, 1978)
Drie gothic novels zijn bij elkaar gebracht in deze bundel. "Frankenstein" van Mary Shelley is ongetwijfeld de bekendste uit deze bundel.
Vathek / William Beckford