Een aparte werkelijkheid : verdere gesprekken met don Juan - Castaneda, Carlos, 1931-1998 (Amsterdam : De Bezige Bij, 1991)
In 1960 maakte de 26-jarige antropoloog Carlos Castaneda een reis door het Zuidwesten van de VS en hij had veel belangstelling voor de geneeskrachtige planten die door de Indianen in die streek werden gebruikt. Hij leerde er don Juan kennen, een oude Yaqui Indiaan, medicijnman, tovenaar en genezer, die hem wegwijs maakte in deze methoden. Dit boek is een vervolg op het eerste deel "De lessen van don Juan".