The private papers of Henry Ryecroft - Gissing, George, 1857-1903; Collis, John Stewart, 1900-1984; Coustillas, Pierre, 1930-2018 (Brighton : Harvester Press, 1983)
George Gissing was een laat-Victoriaans broodschrijver. In deze gefictionaliseerde autobiografie is de hoofdfiguur een schrijver die zogezegd de opinies van een personage neerpent ... en deze meningen zijn dan de opinies van George Gissing zelf. Het boek geeft ook een beetje een idee van het Engeland van die tijd (1903).