De man van Oebangi - Simenon, Georges, 1903-1989; Dubois, Pierre Hubert, 1917-1999 (Utrecht : A.W. Bruna & Zoon, 1958)
Een oudere en een jonge man komen tegenover elkaar te staan: ze hebben verschillende karaktertrekken met elkaar gemeen, maar toch zijn de verschillen tussen hen zo groot dat deze leiden tot de ondergang van beide mannen.