De moordenaar - Simenon, Georges, 1903-1989; van Wagensveld, G. J. (Utrecht : A.W. Bruna & Zoon, 1967)
Dokter Kuperus is een bescheiden, hardwerkend, enigzins saaie man ... en dan pleegt hij opeens een dubbele moord. In deze roman lezen we hoe deze arts beetje bij beetje begrijpt waarom hij deze dubbele moord heeft gepleegd.