De poes - Simenon, Georges, 1903-1989; Kool, Halbo C. (Kool, Halbo Christiaan), 1907-1968 (Utrecht : A. W. Bruna, 1989)
De liefde tussen Emile en Marguerite is al lang uitgeblust, maar geen van beiden willen ze hun appartement verlaten. Ze haten elkaar en pesten elkaar en communiceren alleen nog d.m.v. briefjes. Prachtig verfilmd met Jean Gabin en Simonne Signoret in de hoofdrollen.