Het korte leven : roman - Onetti, Juan Carlos, 1909-1994; Belacortu, Mariolein Sabarte (Amsterdam : J.M. Meulenhoff, 2006)
Het hoofdpersonage uit deze roman komt tot de conclusie dat een mens niet één lang leven heeft, maar een reeks van verschillende korte levens. Een zoveelste mooi voorbeeld van het magisch realisme dat zo kenmerkend is voor de Zuid-Amerikaanse literatuur.