De genealogie van de moraal : een strijdschrift - Nietzsche, Friedrich Wilhelm, 1844-1900; Driessen, Hans, 1953-2017; Graftdijk, Thomas, 1949-1992 (Amsterdam : De Arbeiderspers, 2005)
De eindconclusie van Nietzsche is heel duidelijk: de moraal is geen weldoordacht gegeven maar het resultaat van toevalligheden. De moraal had dus alle kanten op gekund.
Verdediging van een nieuwe moraal, in plaats van de christelijke, door de Duitse filosoof (1844-1900).
Met lit. opg.
Keywords: Ethiek; General ethics; Philosophy and psychology of culture; Text edition