Er is geen vrouw die deugt - Schopenhauer, Arthur, 1788-1860; Raven, Wim (Amsterdam : De Arbeiderspers, 1989)
"Alleen als het door geslachtsdrift is vertroebeld, kan het mannelijk intellect het onvolgroeide geslacht, met de smalle schouders, brede heupen en korte beentjes het schone geslacht noemen, want heel de schoonheid ervan hangt samen met die drift." Die eerste zin van de tekst op de achterflap maakt meteen duidelijk dat dit geen vrouwvriendelijk boek is, integendeel. Neemt niet weg dat Schopenhauer één van de grote filosofen is en blijft.